Cada vegada hi ha més eines per poder diagnosticar diferents patologies dels nostres pacients.

L’exploració ecogràfica ens permet fer una valoració més precisa i plausible de l’estructura en qüestió, és a dir, podrem realitzar un diagnòstic patoanatòmic millor. Depenent del tipus de patologia, ens serà de molta utilitat combinar l’exploració física i l’ecogràfica per poder corroborar les sospites que puguem tenir o inclòs descartar certes patologies. També ens obre una finestra en el tractament, i el podem utilitzar com a feedback visual amb el pacient.
En els últims anys, l’escalada és un esport que està en creixement. Un esport físic i que requereix d’una tècnica i d’una preparació exhaustiva si no ens podem veure en una situació de lesió. Gràcies a l’ecografia podem ser més precisos en el diagnòstic de lesions en tota l’extremitat superior, donant més èmfasi en patologies de canell i dits. També podrem optimitzar els processos de recuperació fent un seguiment de la patologia, juntament amb l’electromiografia de superfície (EMG).
Així i tot no hem de caure en l’estructuralisme que ens pot generar aquesta eina i sempre utilitzar el raonament clínic per determinar quina és la font de nocicepció del nostre pacient. Sabem que no sempre el problema resideix en l’estructura i per això l’ecografia ens servirà d’una manera o una altra.