Durant els últims anys hi ha hagut un augment exponencial de la pràctica de l’escalada

esportiva. S’han equipat moltes més zones d’escalada i també trobem més escaladors en elles. Hi ha hagut una aparició exponencial de rocòdroms on tant escaladors experimentats com acabats d’iniciar poden gaudir d’aquest esport.

Els escaladors sempre han buscat una superació personal del seu nivell mitjançant entrenaments, sol·licitant una gran càrrega als músculs i tendons dels colzes, avantbraços i mans i també de les espatlles.

El clar canvi en l’estil d’escalar en els rocòdroms guiat per l’estil actual de les competicions ha fet que es realitzin moviments més dinàmics i acrobàtics sol·licitant molta més càrrega principalment a les extremitats superiors.

Tot això ha portat a un increment del nombre d’escaladors amb lesions específiques. Trobem lesions en recentment iniciats amb poca adaptació de les seves extremitats superiors per a suportar aquestes càrregues, però també en escaladors més experimentats que sofreixen lesions a causa de l’alta càrrega. Aquest augment del nombre de lesions ha fet que en aquests últims anys la fisioteràpia s’hagi interessat i especialitzat en una mena de lesions diferents d’altres esports i que ara són molt més freqüents.

Avui dia un escalador que es lesiona sol buscar un fisioterapeuta especialitzat en lesions pròpies de l’escalada.

Edu Rodríguez és el nostre fisioterapeuta especialitzat en lesions típiques de l’escalada i és qui us valorarà i tractarà les lesions o molèsties que tingueu a causa de la pràctica de l’escalada.

Altres motius de consulta